گفت و گو


گفت و گو با زهرا نائلی، دبیر سازمان غیر‌دولتی جامعه‌ی سومالیان هلند:
«هیچ مذهبی، ختنه دختران را توصیه نکرده است»

‌طبق بررسی‌ها در هیچ‌یک از آیات قرآن و قسمت‌های مختلف کتاب انجیل و یا سایر کتاب‌های آسمانی، ختنه زنان توصیه نشده است ولی گروهی از علمای دینی ‌آن را منتسب به حدیثی از پیامبر اسلام می‌دانند که امروزه این سنت، ‌رنگ مذهب هم به خود گرفته است. زهرا نائلی، مسوول سازمان مبارزه با ختنه دختران، وابسته به وزارت بهداشت هلند می‌گوید: «‌در واقع تمام این مشکلات از فرهنگ مردسالاری در جامعه است. به‌طور مثال اگر پدری نخواهد که دخترش ختنه شود، چه کسی می‌تواند جلوی آن را بگیرد؟ ولی این درواقع خواسته پدر است که اجازه می‌دهد دخترش ختنه شود.»



گفت و گو با فریدون شیبانی سردبیر سرویس ورزشی روزنامه‌های توس و جامعه
«با آیه‌الکرسی و دعا نمی‌شود مدال گرفت»

فریدون شیبانی، سردبیرسرویس ورزشی روزنامه‌های توس و جامعه در سال‌های پایانی دهه هفتاد، درباره ناکامی ایران در المپیک پکن می گوید: «ورزش امروزه یک کار علمی است. ما نمی‌توانیم بگوییم که با آیه‌الکرسی و دعا مدال می‌گیریم. ما وقتی می‌بریم می‌گوییم خدا خواسته و وقتی می‌بازیم نمی‌گوییم که خدا خواسته، می‌گوییم که بدشانسی آوردیم، داور به ضرر ما گرفته، مصدومیت داشتیم و یا آن‌جا کسی آمده غذایشان را مسموم کرده است. هر زمان یک بهانه می‌تراشیم. هچ جا نمی‌گوییم کارمان ایراد دارد.»



گفت و گو با دو تحلیل‌گر سیاسی درخصوص رابطه آلمان با حزب‌الله لبنان
«دولت آلمان رابطه خوبی با حزب‌الله دارد»

در روز سیزدهم ماه اوت گذشته، روزنامه‌ی آلمانی دی‌ولت می‌نویسد:‌ آلمان روابط خوبی با حزب‌الله دارد. در‌عوض اعضای حزب‌الله هم از آلمان برای عملیات تروریستی استفاده نمی‌کنند. در این میان اما این نگرانی شدت می‌گیرد که سازمان حزب‌الله که از سوی ایران حمایت می‌شود؛ از آلمان به عنوان محل استراحت خود استفاده می‌کند. در همین رابطه با دو تحلیل‌گر سیاسی ساکن آلمان، دکتر مهران براتی و سعید شروینی گفت و گو کردم.



گفت و گو با دکتر پیمان جعفری پیرامون درگیری نظامی روسیه و گرجستان در اوستیای جنوبی
جنگ در قفقاز و هم‌سویی بیشتر ایران و روسیه

از روز گذشته، جنگ تمام‌عیار میان نیروهای گرجستان و روسیه در منطقه‌ی خودمختار اوستیای جنوبی آغاز شده است. دکتر پیمان جعفری، کارشناس علوم سیاسی در گفت و گو با رادیو زمانه در این باره می‌گوید: «فکر می‌کنم که این تحول، اتحاد بین ایران و روسیه را محکم‌تر می‌کند. در ماه‌های گذشته، ایران تحت فشار شورای امنیت سازمان ملل است و این می‌تواند بین روسیه و ایران یک پیمان جدیدی را به وجود بیاورد و امکان رویارویی بیشتر آمریکا و روسیه را در این شورا تشدید ‌کند.»



گفت و گو با دکتر عباس امانت، استاد تاریخ و مطالعات بین‌المللی در دانشگاه ییل‌ ‌آمریکا:
«بانیان انقلاب مشروطه دگراندیشان بودند؛ نه علما»

به بهانه یکصد ویکمین سالگرد امضای فرمان مشروطیت، دکتر عباس امانت، استاد تاریخ و مطالعات بین‌المللی در دانشگاه ییل در آمریکا، از نقش گروه‌های د‌گراندیش موثر در انقلاب مشروطیت‌ با رادیو زمانه می‌گوید: «روایتی که غالباً از انقلاب مشروطه پذیرفته می‌شود، روایت کسروی است که به نقش تجار و علما ومجتهدان بزرگ‌ بیش از آنی که هست جلوه می‌دهد. ولی این طرز فکر منجر به این شده که گروه‌های اجتماعی دیگری که غالباً طبقه‌ی بابی ازلی بودند و نقش بسیار موثری بازی کردند، کاملاً نادیده گرفته شود.»



گفت و گو با پروفسور ناصر کلانتر و مهندس نوید عطارودیان در باره محدودیت‌های تحصیلی ایرانیان در دانشگاه‌های هلند
«یک خارجی نمی‌تواند هلندی شود»

وزارت امور خارجه هلند در بیانیه‌ای اعلام کرده دانشگاه‌ها و نهادهای پژوهشی این کشور مجاز نیستند در دوره‌هایی که دانشجوها در آن امکان فراگیری علوم هسته‌ای دارند دانشجوی ایرانی بپذیرند. این محدودیت، دانشجویان ایرانی‌تباری را هم که به تابعیت هلند درآمده‌اند، در بر می‌گیرد. در این باره با پروفسور ناصر کلانتر، استاد فیزیک هسته‌ای دانشگاه خرونینگن و مهندس نوید عطارودیان، رییس انجمن علمی ایرانیان هلند گفت و گو کردم.